gallery/leukezonvakanties-logo
Leuke zon vakanties!
gallery/photo11

5 tips voor het boeken van een rolstoelvriendelijke zonvakantie! 
 

Lekker in de zon zitten is de ultieme vorm van vakantie vieren. Dan heb je natuurlijk wel het liefst een Spaanse, Griekse of Turkse zon op je bol en niet de zon die je in je achtertuin vindt. Wanneer je gebonden bent aan een rolstoel kan dat misschien wat lastiger zijn. Deze 5 tips kunnen echter helpen. 

gallery/b516388fff26be32d3a620eb51697b15

1. Goede materialen


Zorg ervoor dat je rolstoel van de hoogste kwaliteit is. Dit maakt het flink gemakkelijker om allerlei plekken te betreden. Denk aan zaken als goede wendbaarheid en rolstoelen die licht in gewicht zijn. Op Rollator.shop vind je heel veel opties op dit gebied. Wees niet bang om kieskeurig te zijn, hoe beter de kwaliteit, hoe beter je vakantie. 


2. De juiste bestemming 


Doe altijd eerst onderzoek naar de bestemmingen die mogelijk zijn. Er zijn veel toeristisch ingestelde landen waar veel aandacht is besteed aan het geschikt maken van de accommodatie voor mensen die moeilijk ter been zijn en een rolstoel nodig hebben. Zekerheid hebben dat je er terechtkunt is natuurlijk altijd een pluspunt te noemen. 


3. De juiste organisatie 


Niet alleen de accommodatie is belangrijk, ook de reisorganisatie kan veel goeds doen als het gaat om de ideale zonvakantie. Waarom zou je immers geen gebruikmaken van de expertise die een organisatie heeft op het gebied van rolstoelvakanties in de zon? Zo hoef jij immers minder uitzoekwerk te doen en weet je dat je een perfect verzorgde vakantie krijgt. 


4. Niet alleen gaan 


Neem iemand mee op vakantie. Wanneer je de zekerheid hebt dat er altijd iemand in de buurt is die je kan helpen, dan zal dit voor veel rust zorgen. Je wilt immers een fijne en ontspannende vakantie hebben. De hulp van iemand die jou kent kan hier dan altijd veel bij helpen. 


5. Nederlandse eigenaar 


Misschien wel het belangrijkste naast het hebben van goed materiaal is het hebben van voldoende steun. Wanneer je met een rolstoel of rollator op vakantie gaat, dan heb je nu eenmaal meer vragen of andere vragen dan andere vakantiegangers. Dit betekent dus ook dat een vakantielocatie met een Nederlandse eigenaar het een stuk makkelijker voor je maakt. 

 

 

gallery/borobudur-2145419_640

14 daagse reis naar een camping in Blanes

 

 

 

 

 

 

Genieten van Grand Resort Central India met half-persion **** laatste plekken momenteel nog beschikbaar. Boek nu voordat het te laat is!

Lees meer »

Reistip voor de maand juni!

 

 

 

 

 

 

Ontdek wat het mooie Aziatische land, Indonesië allemaal te bieden heeft. Beleef de veelzijdigheid van Indonesië.

Lees meer »

https://farm8.staticflickr.com/7319/10991120784_399d7277e0_h
gallery/pics3

Hawaii sferen in Nederland

 

 

 

 

 

 

Hoe haal je die zomerse vibe uit Hawaii naar Nederland? Geef een Hawaii party met fruitige coctails en een zonnige dresscode. Hawaii feestartikelen bestel je het meest voordelig op FeestkledingOutlet.nl.

Lees meer »