Op vakantie in Gambia

Op vakantie in Gambia

Gambia is een populaire vakantiebestemming aan het worden. Het land op zich is vrij klein; maar 250 kilometer lang en slechts tientallen kilometers breed. Toch is Gambia een indrukwekkende vakantiebestemming. Ten eerste is het een niet al te duur vakantieland, dat trekt veel West-Europese toeristen aan. Daarnaast kent Gambia prachtig ongerepte zandstranden, terwijl je iets verder het land in je in de bijzonderheden van het oerwoud waant.

 Gambia

Hoe is het weer in Gambia?

Gambia heeft een subtropisch klimaat, wat betekent dat het een nat en droog seizoen heeft. Het droge seizoen is van half oktober tot half juni, waarna het natte seizoen weer tot half oktober volgt. Tijdens het droge seizoen kan het wel 40°C worden. De meest ideale vakantieperiode naar Gambia is in het voorjaar, dan schijnt de zon er gemiddeld 10 uur per dag en is de neerslagkans het laagst. Uiteraard maakt het verschil waar ergens je in Gambia zit. In het binnenland is het eerder een onaangename temperatuur dan aan de kust, waar het zeewatertemperatuur tussen de 20°C en 28°C schommelt.

 

Heb ik inentingen nodig voor een vakantie in Gambia?

Als je op vakantie gaat naar Gambia zijn er een verplichte en een aantal aan te raden vaccinaties. De vaccinatie voor Gele koorts is verplicht. Gele koorts wordt door een virus veroorzaakt, dat makkelijk overdraagbaar is. Er zit een groot risico aan gele koorts, maar liefst 30% van de besmette mensen overlijdt aan deze ziekte. Naast deze inentingen voor Gambia, worden de vaccinaties DTP,  BMR en Hepatitis A aangeraden.

Gambia Kind

 

 

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment