Op vakantie in Mauritius: ontdek de mooiste stranden

Op vakantie in Mauritius

Mauritius is een klein eiland dat slechts een kleine 2000 km² groot is. In 1968 heeft het eiland pas zijn onafhankelijkheid gekregen, daarvoor is het een nederlandse, franse en engelse kolonie geweest. Je kunt er het hele jaar op vakantie, maar van november tot april is het er het beste weer. Het is indrukwekkend om te zien hoe vroeger de vulkanen zijn werk hebben gedaan; geweldige kraters, lava en vulkanisch gesteente is er over het hele eiland te bewonderen.

 

Onvergetelijke bezienswaardigheden in Mauritius

Het meest levendige gebied op Mauritius is toch wel de Grand Bay. Hier zitten wel  is waar de meeste toeristen, maar voor de Mauritiaan zelf is het ook een erg populaire omgeving. Daarnaast is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de Flacq market, waar je de echte cultuur van Mauritius leert kennen. Ontdek ook de 140 verschillende vogelsoorten die naast de tijgers, apen, hippo’s en talloze andere beesten in het vogelpark Casela Nature & Leisure Park.

 

Dit zijn de mooiste stranden van Mauritius!

Dat Mauritius een prachtig eiland is moge duidelijk zijn. Met zijn parelwitte stranden, azuurblauwe en hemel heldere zee, is het fantastisch om hier te gaan snorkelen. Het eiland heeft overal wondermooie koraalriffen om zich heen, maar je kunt er ook voor kiezen om te diepzeeduiken en de meest zeldzame vissen tegen te komen. Liever boven het water blijven? Dan zijn onderstaande stranden een bezoekje meer dan waard!

  1.       La Cambuse Beach (Le Bouchon)
  2.       Ile aux Cerfs
  3.       Le Morne Beach
  4.       Flic en Flac Beach
  5.       Mont Choisy Beach
  6.       Ilot Gabriel Beach

 

Emma :