Leuke weetjes over een vakantie in Marokko

Leuke weetjes over een vakantie in Marokko

Eerst even een leuk weetje over Marokko: officieel heet het land ‘al-Mamlaka al-Maghribiya’ wat ‘het westelijke koninkrijk’ betekent. Marokko ligt in het noord-westen van Afrika en grenst aan 2 zeeën: de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Tot aan 1956 is Marokko een kolonie van Frankrijk en Spanje geweest, waarna het onafhankelijk is verklaard.

 

Bezoek de bekende koningssteden van Marokko

Marokko kent een rijke cultuur en een interessante geschiedenis. De vier bekendste steden in Marokko zijn de 4 koningssteden: Rabat, Fès, Marrakech en Meknès.

 

1# Rabat

De hoofdstad van Marokko. Breng er een bezoek het Mausoleum van Mohammed V, de laatste rustplaats van de stichter van de Marokkaanse onafhankelijkheid.

Rabat Marokko

 

2# Fès (of Fez)

Fès is de op twee na grootste stad van Marokko. Neem een kijkje in Medina de Fez, Quartiers des Tanneurs of Bou Inania Madrasa. Of breng een bezoek aan een leerlooierij, waar je ziet hoe ze van huid van dieren, leer maken voor kleding, schoeisel of andere toepassingen.

Fez Marokko

 

3# Marrakech 

Bij velen onder ons een wel bekende stad. Een veelzijdige stad voor een citytrip waar je een van de vele marktjes bezoekt en de keuken op straat kan proeven, door de kleurrijke Jardin Majorelle wandelt of de Saadian Tombs

Marrakech Marokko

 

4# Meknès

Het minst toeristische plaatsje van de vier koningssteden. Een van de bezienswaardigheden is de stadspoort van Meknès: Bab Mansour el-Aleuj. Vergeet ook niet de oudste moskee te bezoeken: Great Mosque ofwel de Al Adam Moskee.

 Meknes Marokko

 

Wat is het klimaat van Marokko?

Marokko kent maar liefst 4 klimaten. In de hoogste berggedeeltes heerst er een hooggebergteklimaat: het hele jaar is de grond er bevroren en de temperatuur is altijd onder 0°C. In het zuiden en het westen komt een steppeklimaat en woestijnklimaat voor. Door de droogte groeien hier enkel wat struiken en grassen. Het meest mooie en fijne klimaat is toch wel het mediterraan klimaat dat in het noorden en het westen heerst. Het typerende van een mediterraan klimaat zijn de warme zomers en de milde winters.

Klimaat Marokko

 

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment