Op reis naar Zuid-Afrika

Door de indrukwekkende geografische diversiteit die Zuid-Afrika heeft, wordt het ook wel eens “de wereld in één land” genoemd. Bij reisorganisatie zoals Kras reizen is het duidelijk dat Zuid-Afrika een populaire verre bestemming is. En dat is niet onterecht! De verscheidenheid van het landschap zorgt ervoor dat de fauna en flora in Zuid-Afrika fel variëren. Het land heeft waarschijnlijk de meest indrukwekkende fauna van de wereld. Er leven ongeveer 800 verschillende vogelsoorten en wel 290 verschillende landzoogdieren.

Nationale parken Zuid-Afrika

Er zijn prachtige grote nationale parken. In het Kruger National Park, het Addo National Park en Hluhluwe National Park kan je leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden bewonderen. Dan is er het Kaapse wijnland waar er talloze vruchtbare wijngaarden te vinden zijn en je de lekkerste wijnen kan proeven. De Drakensbergen bieden dan weer prachtige wandelingen met fantastische panoramische uitzichten.

Cultuur Zuid-Afrika

Naast al dat adembenemend natuurschoon heeft Zuid-Afrika ook een veelbewogen geschiedenis, speciale tradities en een heel rijke cultuur. Het erfgoed van de Afrikaanse stammen zowel als dat van de Portugezen, Indiërs, Nederlanders en Engelsen geeft het land een uniek karakter. Een must-see is zeker Kaapstad, een wondermooie stad die aan de voet van de Tafelberg ligt. De hoofdstad heeft een kosmopolistische sfeer en je kan er een van de mooiste kustroutes ter wereld vinden. In Stellenbosch, een universiteitsstadje met koloniale huizen, voelt erg Hollands en heeft veel leuke terrasjes en restaurantjes. De bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika is eigenlijk Pretoria, dit is een stijlvolle maar rustige stad waar je veel parken, meren en historische gebouwen kan vinden.

Zuid-Afrika in het kort

Samengevat: Zuid-Afrika is ideaal voor een onvergetelijke vakantie. Lees maar de 333travel ervaringen en je snapt waarom Zuid-Afrika een plaatsje verdient bovenaan op je wishlist!

Afrikaans is trouwens heel gelijk aan Nederlands. Vaak is het ook grappig omdat de taal heel beeldend is met enkele grappige woorden zoals bromponie (scooter) en grondboontjieboter (pindaka

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment