Top 10 erop uit met de kinderen in de zomervakantie

Top 10 erop uit met de kinderen in de zomervakantie

Het is zomervakantie, fijn! Of toch niet zo? Het is de periode dat jij aan rust toe bent, maar het is ook de vakantie van je kinderen. Help! Ze zijn de hele dag thuis, vragen of je iets leuks mee gaat doen, maar wat ga je dan met ze doen? Hieronder staan 10 tips over ‘uit met kinderen’ in eigen land én leuke uitjes in het buitenland. Ga een dagje naar het strand of naar een pretpark met de kids. Ben je in een warm land op vakantie? Dan zijn waterparken altijd een geweldig idee voor je kleintjes!

 

Erop uit met de kinderen in eigen land

Hier in Nederland, of bij de buren in België of Duitsland, zijn genoeg leuke dingen om met de kinderen te gaan doen. Hieronder een top 5 van diverse activiteiten die je in de zomervakantie kunt gaan doen én die voor jou zelf ook nog enigszins voor rust zorgen. Altijd fijn.

  1. Plopsaland

Het Belgische themapark van Studio 100 is bij niemand onbekend. Een pretpark gebaseerd op kabouter Plop dat zich voornamelijk op jongere kinderen richt. Voor ouders  is het ook een leuk uitje, om je jeugdjaren te herbeleven 😉 

  1. De zee

In de zomer wil het hier in Nederland ook wel eens lekker weer worden. Zo lekker zelfs, dat we er dan massaal op uit trekken naar het strand. Waarom niet? De kinderen kunnen lekker spelen in het water en zandkastelen bouwen, jij komt in de zon of op het terras helemaal tot rust terwijl je jouw favoriete boek of tijdschrift leest.

Zee - strand

  1. Wunderland Kalkar

Het in Duitsland gelegen attractiepark Kalkar is een gezellig familiepark die gebruik maakt van een all-in formule. De all-in formule bevat onder andere een overnachting, drinken, maaltijden, entertainment en voor de kinderen belangrijk: gratis friet, frisdrank en softijs in het park zelf!

  1. Safaripark de Beekse Bergen

Om op safari te gaan hoef je helemaal niet naar Afrika af te reizen! In Safaripark de Beekse Bergen ga je zelf op safari tussen de leeuwen, olifanten en giraffen, waarna jouw kinderen zich in speelland kunnen uitleven in een van de waterattracties of op de trampolines.

  1. Survivallen

Heb je al wat oudere kinderen? Ga dan lekker met ze survivallen! Voor jou een hele uitdaging én voor je kinderen een geweldig uitstapje. Doe een challenge parcours of klim zo hoog mogelijk op een klimwand om er vervolgens weer vanaf te springen! Dit laat het kind in je weer omhoog komen..

 

Erop uit met de kinderen in het buitenland

Ga je een paar weken op vakantie in het buitenland? Maar is het lastig om je kinderen dag in dag uit bezig te houden? Dan zijn er altijd onderstaande erop uit met de kinderen-tips nog!

  1. Waterpark

Een groot waterpark met veel glijbanen, zwembaden en andere mogelijkheden doet het bij kinderen altijd goed! Aan het eind van de dag heb je gegarandeerd geen kind meer aan ze.

Waterpark

  1. Rodelen

Zit je in een land met veel gebergte? Dan heb je veel kans om een rodelbaan tegen te komen! Heel leuk voor kinderen om een race tegen elkaar te doen en jij ziet veel van het landschap op je heen.

  1. Bootje varen

Er is een hele grote kans dat je in je vakantieland wel ergens in de buurt van een meer of eventueel de zee zit. Huur dan een dag een bootje en ga lekker het meer over varen! De kinderen kunnen even lekker de zee in om af te koelen, jij kunt je heerlijk ontspannen!

  1. Themaparken

Een dierentuin, attractiepark of onderwaterwereld. Ook in het buitenland hebben ze deze activiteiten en het is juist leuk om eens andere dieren te zien dan die wij in Nederland gewend zijn.

Themapark Disneyland

  1. Strand

En last but not least: het strand doet het altijd goed bij kinderen. Zij bouwen gave zandkastelen en spelen in de zee. Let er wel op dat je jouw kinderen én jezelf goed in blijft smeren! Het is extra verraderlijk, zeker in het warme buitenland.

 

Welke dingen ga jij ondernemen met de kids?

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment