Tips voor Thailand: Goedkoop backpacken

Tips voor Thailand: Goedkoop backpacken

Iets minder dan een jaar geleden begon ik aan een rondreis door Zuidoost Azië met Thailand als eerste bestemming. Tijdens deze fantastische reis heb ik genoten van de cultuur, natuur en stranden van dit mooie land. Het fijne aan Thailand is dat je hier prima kunt reizen zonder dure reisorganisatie. Backpack om en gaan! Het werd voor mij een sport om zo goedkoop mogelijk te leven tijdens mijn Azië-reis. Hoe ik dit heb aangepakt, lees je hier!

 

Thailand tip 1: Bij voorbaat een hostel boeken is nergens voor nodig

In het begin struinde ik de websites van Booking en Agoda af om een plekje in een cheap hostel te bemachtigen. Na een tijdje kwam ik erachter dat dit niet altijd handig is om de volgende redenen:

  • Je wordt vaak gedropt door een tuktuk op een random plek in de stad. Heb je dan al je hostel vastgelegd en betaald, dan moet je dus een belachelijk dure taxi betalen óf de nodige kilometers lopen met je backpack.
  • Vaak kun je onderhandelen over de prijs van het hostel. Met name in de avonduren is de kans groot dat je onderhandelingen succesvol uitpakken!
  • Hoewel het hostel wat je hebt geboekt midden in de stad ligt, kan het uiteindelijk toch nog een eindje lopen zijn naar die ene tempel of dat leuke barretje.
  • Andere backpackers hebben vaak super goede tips voor een goedkoop én gezellig hostel.
  • De goedkoopste hostels staan niet op een website. Klinkt eigenlijk wel logisch ook!

Thailand tip 2: Waag je aan het local streetfood

Super lekker om na een paar weken of maanden reizen weer eens een dikke burger met veel kaas en mayo te eten. Deze hap is echter wel minimaal 100 Bathjes duurder dan een fried rice of path thai langs de weg. Als je goed zoekt, kun je hier voor 40 Bath een verrukkelijke, traditionele maaltijd krijgen. Voor een echte goedkope backpack trip kun je dus het beste deze tentjes opzoeken. Zorg wel dat het eten wat je geserveerd krijgt goed warm is en dat het etenskraampje er enigszins proper uitziet. Een buikvirus is namelijk geen pretje (en ik kan het weten!).

 

Thailand tip 3: Vergelijk verschillende transport mogelijkheden met elkaar

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken! Vaak werd ik er wel een beetje moe van. Gelukkig voelde ik me vaak na het regelen van de goedkoopste optie een soort van budgetkoningin. Ik vond het altijd super frustrerend als ik net een ticket had geboekt en vervolgens 1 minuut later een goedkopere optie tegen kwam. Alsof je tegen een paal aan loopt. Door maatschappijen met elkaar te vergelijken en tegen elkaar uit te spelen regel je de goedkoopste tickets. Het kost misschien even wat tijd, maar dan heb je wel wat!

Emma :