Bijzondere vakantiebestemmingen in Europa

Ben jij nog op zoek naar een toffe vakantiebestemming binnen Europa? Kijk eens naar andere plekken dan Spanje of Frankrijk. Europa barst namelijk van de prachtige én nog niet zo massale plekken. Lees hieronder verder om inspiratie op te doen voor je volgende vakantie. Zo heb je een andere bestemming dan één van de klassieke vakantieplekken die de meeste Nederlanders bezoeken.

 

Isle of Skye – Schotland

Een echte Game of Thrones fan herkent deze plek waarschijnlijk direct. Op het eiland Skye is namelijk een aantal scènes van de hitserie opgenomen. Op zo’n vier uur rijden van de Schotse hoofdstad Edinburgh is de Isle of Skye te vinden. Hier kan je de meest prachtige natuur bewonderen. In het kleine stadje Sligachan staat een oude stenen brug: de Sligachan Bridge. Deze brug is de meest gefotografeerde plek van het eiland. Een toffe bezienswaardigheid op het eiland. Naast de Sligachan Bridge wil je ook de Fairy Pools niet missen. Hier vind je een lange reeks aan watervallen en meertjes met helderblauw water. Overnachten kan het best in Portree. Dit havenstadje met gekleurde huisjes beschikt over genoeg accommodaties voor toeristen. Een groot pluspunt van Portree is dat het beschikt over een supermarkt. Deze zijn er namelijk niet veel op het eiland.

 

Santorini – Griekenland

Zoek je een bestemming met meer zon? Dan is Santorini een mooie optie. Die witte huisjes met blauwe daken en de felblauwe zee op de achtergrond heb je vast wel op foto’s voorbij zien komen. Een grote kans dat je dan naar foto’s van Santorini keek. Wil je een dagje een boot huren in Griekenland dan is dit eiland de perfecte plek. Als je de smaak te pakken hebt als het gaat om varen, is Santorini ook een mooi uitgangspunt om voor een bootvakantie in Griekenland te gaan. Het Griekse eiland is een vulkanisch eiland, je vindt hier dan ook prachtige rode en zwarte stranden. Voor witte stranden zijn andere plaatsen in Griekenland geschikter, zoals Zakynthos.

 

Capri – Italië

Dichtbij Napels ligt het eiland Capri. In de zomer zijn alleen auto’s van bewoners toegestaan. Een autovakantie naar Capri in de zomermaanden zit er daarom helaas niet in. Wil je wel met de auto rond het eiland? Boek dan je vakantie buiten de zomermaanden om. Rondom het eiland vind je prachtige grotten die per boot te zien zijn. Op Capri eet je met uitzicht op de zee, relax je op het strand en verken je per voet de stad. Kortom: een prachtige en toffe plek om je vakantie te spenderen.

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment