Tips voor een citytrip in Lissabon

Tips voor een citytrip in Lissabon

Een jaar geleden heb ik met mijn familie de hoofdstad van Portugal bezocht tijdens de zomervakantie. Echt een aanrader want deze stad heeft veel te bieden aan de vakantieganger die zich niet alleen wilt beperken tot luieren op het strand of het bezichtigen van kunst in musea. Toevallig waren we net op het moment van de EK finale 2016 aanwezig in het winnende Portugal. Uitgelezen kans om een goed feestje te vieren en de wanprestaties van Nederland als voetbal land te vergeten! Voor een citytrip in Lissabon heb ik de volgende tips:

 

1# Tram 28: must do in Lissabon

Maak een ritje met tram 28 door Lissabon. Met deze oude tram kun je op een snelle en leuke manier kennismaken met de oude stad Lissabon. Een ritje is een leuke ervaring en een kaartje is ook nog eens goedkoop. Mijn tip is om de tram ’s morgens vroeg te nemen op het Praca Martim Moniz. Je kunt vervolgens uitstappen bij het Sao Jorge kasteel, gelegen op een heuvel, en Feira da Ladra om Portugese souvenirtjes te scoren.

 

2# Bezoek Praça do Comércio

Het Praça do Comércio is één van de bekenste pleinen van Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag. Vroeger lag stond hier het Ribeira Paleis en om deze reden wordt het Praça do Comércio ook wel eens het Paleisplein genoemd. Op dit plein kun je gezellig een terrasje pakken (let op: dit is niet goedkoop) en aan het water heerlijk wegdromen. Ben je heel toevallig tijdens een voetbalwedstrijd van Portugal in Lissabon? Dan is dit plein de perfecte plek om een biertje te drinken en uit je dak te gaan tijdens de voetbalwedstrijd!

 

3# Maak een uitstapje naar Sintra tijdens je citytrip naar Lissabon

Nadat je de bezienswaardigheden van de grote stad hebt gezien, is het tijd voor een uitstapje. Bezoek het Moorse kasteel in het plaatsje Sintra. Het vergt wat moeite en inspanningen, maar de klim over de muren van het kasteel is het zeker waard. Bovenaan kun je genieten van een adembenemend uitzicht over Lissabon. Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je citytrip in Lissabon en vergeet jezelf niet te belonen op een koud biertje of een verfrissend ijsje na deze intensieve hike!

Emma :