Rode stoelen in Canada: vakantiepret voor jong en oud

Als we je één tip mogen geven voor een topbestemming met kinderen, dan verklappen we je alvast dat Canada the place to be is. Sinds enkele jaren staan de iconische rode stoelen in Canada. Geen land dat zo tot de verbeelding spreekt: uitgestrekte sparrenbossen, kraakheldere meren en mythische volkeren bewonen het land. Het landschap vormt daarmee de ideale speeltuin voor kinderen en uitrusten doe je op de rode stoelen in Canada.

 

Hoe herken je een grizzly?

Canadezen zijn terecht trots op hun natuurschoon en delen de natuur graag met de vele bezoekers. Het beheer van nationale parken in Canada ligt bij Parcs Canada. Maar ze doen nog veel meer. Zo worden de vele campings tussen bijvoorbeeld Banff en Jasper onderhouden door Parcs Canada. Maar ze geven ook voordrachten en informatiesessies rondom de parken en in de campings. Hoe herken je een grizzly? Of hoe ziet een hertengewei eruit en de pootafdruk van een poema? In de diverse informatiepunten verzamelt Parcs Canada alle informatie omtrent wandelroutes en raadpleeg je bijvoorbeeld ook de weersvoorspellingen en het overzicht van de rode stoelen in Canada. Maar nog veel leuker is om het doeboekje voor de kinderen op te halen!

Ontdek met het doeboekje de rode stoelen in Canada

Met het educatieve schriftje trek je met de kinderen naar de natuur. Zoon- of dochterlief verzamelt stempels (op te halen in de diverse informatiepunten) en leert op een speelse wijze alles over de Canadese natuur. Trek de wandelschoenen aan, steek het doeboekje in de rugzak en ga als gezin op ontdekking door de Canadese natuur. Plan de wandeling zo dat je langs de bekende rode stoelen in Canada wandelt. Parcs Canada voorziet op diverse prachtige uitzichtpunten de iconische rode stoelen in Canada, de zogenaamde “Red Chairs”. In het doeboekje van de kinderen staat vermeld waar de rode stoelen in Canada staan. De rode stoelen in Canada staan op stijgers, kijken uit over bergpassen, watervallen, rivieren, … perfecte fotomomenten gegarandeerd! 

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment