Vakantie in Mexico: De must-sees!

Vakantie in Mexico: De must-sees!

Mexico is bijna 2 miljoen km² groot en heeft ruim 123 miljoen inwoners. Spaans is de moedertaal die gesproken wordt door de Mexicanen. Je kunt vanuit Nederland of België in zo’n 11,5 uur rechtstreeks op verschillende vliegvelden in Mexico vliegen. Voor een vakantie in Mexico is het aan te raden om je te vaccineren tegen DTP en Hepatitis A. Daarnaast kun je ook overwegen om eventuele andere aanbevolen inentingen te nemen zoals de buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës. Het klimaat van Mexico is erg uiteenlopend van een tropisch regenwoud klimaat tot een woestijnklimaat.

 Strand Mexico

Mexico bezienswaardigheden

Mexico is een groot en divers land. Het heeft een mooie natuur, prachtige stranden en onderwaterwereld en een bijzondere cultuur. Mexico City wordt ten onrechte beschouwd als een onveilige stad. De stad is bruisend en heeft veel historische bezienswaardigheden zoals de Templo Mayor, Zocalo en het Museo Nacional. Ben je meer van de het strand en de zee? Vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan het wonderbaarlijke Playa Del Carmen, waar je misschien wel prachtige zeeschildpadden spot!

 

 

1# De bijzondere Maya tempels  van Mexico

Er staan nog verschillende maya tempels door voornamelijk zuid-Mexico verspreidt. De Maya’s zijn een volk uit het zuiden van Mexico. De mooiste Maya tempels om te bezoeken zijn het oude Palenque, de Mayasteden Yucatan, Coba en de bekendste Mayastad Chitzen Itza. Deze laatste Maya ruïne is zo bekend omdat het tot een van de zeven wereldwonderen behoort.

 Mayastad Mexico

 

2# Het vulkaanland van Mexico

Mexico kent verschillende vulkanen die over het hele land verspreidt staan.De grootste en bekendste vulkaan van Mexico is de Popocatépetl (5426 m), ook wel El Popo genoemd.  In april 2016 is deze vulkaan voor het laatst uitgebarsten en in de voorgaande 20 jaar is hij zelfs 5 keer actief geweest.  Een andere bekende en de grootste vulkaan is de Piek van Orizaba (5636 m). Deze vulkaan is echter al in geen eeuwen meer actief geweest en zijn krater is bedekt met een laag sneeuw. Het is zelfs mogelijk om op de kratermond te staan, omdat deze intussen volledig gesloten is.

 Popocatepetl vulkaan Mexico

 

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment