Wat moet je weten over een vakantie in Cuba?

Wat moet je weten over een vakantie in Cuba?

Cuba behoort tot een van de Caribische landen dat in het Caribisch Gebied is gelegen. De hoofdtaal die ze in Cuba spreken is Spaans, maar kent wel degelijk verschillen met het castiliaans-spaans. Het hoofdeiland van Cuba is bijna 2,5 keer zo groot dan Nederland en is daarmee ook het grootste eiland in de Caribische Zee. Cuba bestaat echter uit ruim 4000 kleine eilandjes, verdeeld over de Caribische Zee, de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan.

 

De beste reistijd naar Cuba

Het hele jaar door is het heerlijk weer in Cuba, echter heb je in de zomer meer kans op regen. Cuba is een perfect land om te overwinteren, vooral in de maanden december-januari-februari. In de zomermaanden is het in Cuba juist het regenseizoen. Vandaar dat de beste reistijd naar Cuba in de winter is! Wil je toch voor de warmste temperaturen gaan? Dan kun je Cuba toch het beste in de zomer bezoeken; ook de zeetemperatuur is dan bij uitstek het hoogst.

 Strand Cuba

De mooiste stranden van Cuba

Cuba kent prachtige stranden met de mooiste begroeiingen. Maar wat zijn dan de mooiste stranden van Cuba? Ik zal je een klein overzichtje geven met de beste stranden van Cuba!

  •         Playa Larga: zuiden van Cuba
  •         Esmeralda Beach (Playa Esmeralda): noordoosten van Cuba
  •         Cayo Coco Beach: eilandje in het noordoosten van Cuba
  •         Santa Lucia Beach: zuidoosten van Cuba
  •         Cayo Jutias: westen van Cuba

Ontdek de prachtige onderwaterwereld van Cuba!

Ben je een ervaren duiker of nog maar een beginner? Dat maakt niets uit! Er zijn niet overdreven veel duikscholen te vinden, maar ze zijn wel perfect over het eiland verdeeld. Een aantal adembenemende duikplekken in Cuba zijn de nationale zeeparken Maria La Gorda, Jardines de la Reina en Punta Frances. Het Caribische zeegebied staat bekend om zijn prachtige koraalriffen en helderblauwe zeeën. Dit is dus dé uitgelezen kans om je eens aan een duik-of snorkeltocht te wagen!

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment