Maak met een camper een fantastische rondreis door Australië

Maak met een camper een fantastische rondreis door Australië

Australië is een perfect land om een rondreis te maken en om te backpacken. Veel jongeren doen dat dan ook tegenwoordig: ze gaan er alleen of samen met iemand op uit om door Australië te reizen. Je kunt bijvoorbeeld een camper huren in Australië om rond te trekken of je gaat echt backpacken en gaat alles met het openbaar vervoer ontdekken. Om je in ieder geval voor te bereiden op je rondreis in Australië, staan hieronder een aantal plekken die echt een bezoekje waard zijn.

 Australië maps

Ontdek het grootste koraalrif ter wereld: het Great Barrier Reef

Een prachtige plek voor duikers: kleurrijke en levendige koraalriffen verspreidt over een vlakte van ruim 300.000 km². Echter wordt er de laatste jaren steeds vaker alarm geslagen, omdat er een groot gedeelte van het prachtige koraal wordt aangetast door verbleking van het koraal. Ontzettend jammer en heel slecht voor het voortbestaan van de beeldschone koraalriffen.

 Great Barrier Reef

 

Maak kennis met de echte Aboriginal

Aboriginal is de benaming voor de eerste bewoners en hun afstammelingen van het continent Australië. Tegenwoordig is het aantal Aboriginals gestegen, maar zijn de traditionele levenswijzen aangepast aan de moderne tijd. Maak een praatje met de lokale bevolking om zo achter de leefwijze en cultuur van de échte Aboriginal te komen!

Aborigionals

 

Citytrip naar Melbourne

Melbourne ligt in het zuidelijke puntje van Australië en is de hoofdstad van de deelstaat Victoria waar bijna 4,5 miljoen inwoners wonen. Houd je van koffie? Dan kijk je jouw ogen uit in Melbourne! Het is een echte koffiestad, waar overal leuke koffietentjes te vinden zijn. De stranden zijn perfect om heerlijk te zonnen of een duik te nemen in het lekkere zeewater. Als je toch in Melbourne bent moet je ook even een bezoekje brengen aan de Queen Victoria Market; heerlijk vers fruit, echte Australische souvenirs en de befaamde Australische donuts moet je geproefd hebben.

Melbourne

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment