Het vergeten werelddeel Oceanië

Het vergeten werelddeel Oceanië

Oceanië is een van de zeven werelddelen. Deze benaming is echter bij de meesten onbekend, velen kennen het als Australië. Australië is officieel gezien een land en een continent, maar geen werelddeel. Oceanië wordt in drie grote eilandengroepen ingedeeld: Polynesië, Melanesië en Micronesië. Tot het werelddeel Oceanië worden 16 onafhankelijke en 16 niet-onafhankelijke landen gerekend. Het totale oppervlak van Oceanië bestaat uit ruim 8,5 miljoen km².

 

Polynesië: The Big Island Hawaii

Polynesië vormt als het ware een driehoek met de eilanden Hawaï, Nieuw-Zeeland en Paaseiland. Er behoren meer dan 1000 eilanden tot deze grote eilandengroep. De meest bekende landen in Polynesië zijn Nieuw-Zeeland, Hawaii, Samoa en Frans-Polynesië. Hawaii kennen we allemaal van naam, maar ontdek de prachtige flora en founa van het eiland. Zwem met schildpadden, duik tussen prachtig koraal, loop over zwarte stranden of bezoek het Puuhonua o Honaunau historisch park.

 

Melanesië: Kom tot rust op Fiji

Tot Melanesië behoren de zuidelijke eilandengroepen, ten westen van Polynesië gelegen. De meest bekende eilanden van Melanesië zijn Fiji, Nieuw-Guinea (inclusief Papoea-Nieuw-Guinea), Salomonseilanden en de Molukken. Helder blauwe wateren, luxe privé eilanden, all-inclusive resorts met top spa’s en een indrukwekkende natuur. Op zoek naar een honeymoon of gewoonweg een onvergetelijke vakantiebestemming? Ervaar de wonderen van Fiji.

 

Schildpadden, dolfijnen en nemo-visjes aan de kust van Micronesië

Tot Micronesië behoren, zoals de naam al doet vermoeden, de kleinste eilandengroep van Oceanië. Micronesië bestaat echter wel uit meer dan 5000 kleine eilanden, verdeeld over een gedeelte van de Grote Oceaan. Het wordt in 8 territoria verdeeld, onder andere: Micronesia, Palau en de Marshalleilanden. Een van de weinige plekken waar je zo’n prachtige onderwaterwereld ervaart dan hier. Schildpadden, dolfijnen, nemo-visjes, het zit er allemaal. Niet zo’n waterrat? Elk eiland heeft zijn eigen historie en bijzondere plekken.

Emma :