Het how-to stappenplan om de beste reis te plannen!

Het how-to stappenplan om de beste reis te plannen!

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf online jouw reis plannen. Maar er is zó veel informatie op het internet te vinden, dat je vaak niet meer weet waar je moet beginnen. Deze stappen helpen je bij het plannen van jouw vakantie. Ik ga je een aantal tips geven waar je op moet letten tijdens het boeken van je reis en verblijf. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat je voor jezelf wat meer inzicht krijgt in wat jíj belangrijk vindt voor jouw vakantie.  

 

1. Waar wil je naartoe?

Om te beginnen is het misschien wel handig om voor jezelf duidelijk te hebben wáár je op vakantie wil. Schrijf voor jezelf op een blaadje wat je opties zijn, zoek vervolgens informatie op in Google en ga landen van je lijstje afstrepen. Baken ook je vakantieperiode af, dit zorgt ook al voor meer overzicht in de boeking van je vakantie i.v.m. beschikbaarheid, planning en dergelijke. Als je bijvoorbeeld maar 2 weken vakantie hebt, is het zonde om helemaal naar Australië te reizen.

 Vakantie bestemming

2. Vergelijk je hotels op verschillende websites

Het komt regelmatig voor dat verschillende touroperators of boekingssites verschillende prijzen aanbieden. De ene wil er meer winst op maken of heeft meer af te dragen dan de andere website. Vergelijk daarom al je hotels op diverse sites. Ook is het zo dat je op de ene boekingssite een hotel tegenkomt die je op een andere boekingssite niet tegenkomt.

 Hotels vergelijken

3. Vervoer

Hoe wil je op vakantie gaan? Ga je buiten Europa op vakantie, dan moet je wel met het vliegtuig weg. Ook voor vliegtickets geldt: vergelijk ze op verschillende websites bij verschillende vliegtuigmaatschappijen. Kijk ook of je vanaf een ander vliegveld kunt vertrekken, dit scheelt ook altijd in de prijs. Wil je met de auto gaan, plan vooraf je route die je wil rijden en heb deze ook uitgeprint bij. Mocht de tomtom het niet meer doen, heb je altijd een back-up plan. Een ouderwetse wegenkaart werkt overigens ook perfect! 😉 Boek eventueel tijdens de route een hotel voor een overnachting als je bijvoorbeeld naar Zuid-Italië rijdt.

 Vliegtuig

4. Reisverzekering en/of Visum

Heb je geen doorlopende reisverzekering? Dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten voor de periode dat je op vakantie bent. Wat je verzekert kun je zelf kiezen: verzeker je contante geld, schade aan of verlies van je bagage of dekking voor geneeskundige kosten. Het is overigens zeer aan te raden om een (tijdelijke of doorlopende) reisverzekering af te sluiten! Dan loop je nooit tegen onnodige problemen aan in het buitenland. Voor een aantal landen heb je ook een Visum nodig om het land binnen te mogen. Check ruim voor vertrek of je een Visum nodig hebt, omdat de aanvraag hiervan nog best lang kan duren.

 

Visum paspoort

5. Wat neem je mee?

Na het boeken van je vakantiebestemming, het hotel, het vervoer en het afsluiten van een reisverzekering, is het aftellen geblazen. Naarmate je vakantie steeds dichterbij komt, wordt het tijd om goed na te denken over je bagage. Ga hiervoor eerst na wat je voor bagage mee mag nemen. Reis je per vliegtuig? Dan is het niet altijd mogelijk om meer dan één koffer mee te nemen, tenzij je een extra bagage mogelijkheid bijboekt. Met de auto wordt alles al een stuk eenvoudiger, al zul je ook afwegingen moeten maken en kun je niet je hele kledingkast meenemen. Ga je genieten op een tropisch oord? Zorg dan voor voldoende badkleding. Schaf voor je reis een mooie nieuwe bikini aan op Lingerie&Zo en zorg voor voldoende leuke zomerjurkjes, korte broeken en luchtige shirtjes. Bij een winterse bestemming moet je er uiteraard voor zorgen dat je genoeg warme kleding in je tas hebt zitten. Bedenk dat dit ook meer plek in je koffer of tas zal innemen en je hier rekening mee houdt! Verder raden we aan om ALTIJD ruimte in je tas over te laten voor souvenirtjes, zo min mogelijk kleding mee te nemen die snel kreukt en langzaam droogt en ook niet te veel mee te nemen. Bij twijfel: doe het niet!

We wensen je een hele fijne vakantie en heb je nog extra how-to tips, laat het ons weten!

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment