Ontspannen op reis: zo bereid je je het beste voor op je vakantie

 

Op vakantie gaan is natuurlijk heerlijk, maar als je je niet goed hebt voorbereid komt er vaak toch nog stress om de hoek kijken. En je moet nogal wat voorbereidingen treffen als je op reis gaat. Het begint natuurlijk bij het uitzoeken en vastleggen van je bestemming en het bepalen hoe je ernaartoe reist. Of je nou gaat voor een vliegreis met hotel of met de auto naar een camping rijdt; je bestemming en je vervoer zijn de eerste dingen waar je over nadenkt.

De leukste voorpret zit hem in het voorbereiden op wat je op de plek van bestemming allemaal gaat doen. Maar minstens zo belangrijk is het om ervoor te zorgen dat je je woning goed achterlaat. In dit artikel lees je een aantal dingen waar je absoluut op moet letten om met een gerust hart op reis te gaan.

Zorg voor de achterblijvers

Blijven er mensen bij je thuis achter? Bijvoorbeeld je kinderen, die voor het eerst niet meer meegaan op vakantie? Of laat je huisdieren achter, zoals je kat of konijn? Met thuisblijvers is het zaak om goede afspraken te maken. En als je kinderen alleen thuisblijven is het handig om alvast genoeg boodschappen te halen die lang houdbaar zijn. Zo maak je het ze al een stukje makkelijker.
Wat betreft je huisdieren: zorg ervoor dat je iemand hebt, zoals een buurman of een familielid, die ze vaak genoeg te eten geeft. Sommige dieren, zoals katten, kunnen prima alleen zijn, maar voor honden geldt dat over het algemeen niet. Neem je je hond niet mee op reis, zorg er dan voor dat hij zolang je weg bent bij een kennis of in een dierenpension terecht kan.

Vergeet ook zeker de zorg voor je planten niet; dat zijn immers ook levende wezens. Vraag bijvoorbeeld je buren of ze je planten een aantal keer in de week water willen geven. Een kleine moeite, maar van levensbelang voor je planten.

Met een veilig gevoel op reis

Het laatste waarop je zit te wachten als je na een lange reisdag terugkomt van je vakantie is erachter komen dat inbrekers hun slag hebben geslagen in jouw woning. Het is daarom essentieel dat je voor je vertrek de juiste maatregelen neemt om dit te voorkomen.

De beste optie is natuurlijk het installeren van een alarmsysteem, maar dat kan behoorlijk in de kosten lopen. Wat misschien nog wel beter werkt om inbrekers te ontmoedigen is de indruk wekken dat er, ondanks dat je er niet bent, wel wordt geleefd in je huis. Vraag bijvoorbeeld je buren of ze de post uit je brievenbus willen halen, of dat ze ’s avonds de lichten in je woonkamer aan willen doen. Of laat je auto op de oprit staan en pak de Schipholtaxi naar het vliegveld. Zo lijkt het altijd alsof er iemand thuis is. En wees voorzichtig met sociale media! Kondig je je vakantie aan op Facebook en heb je de privacy voorkeuren van je account niet goed ingesteld, dan kan iedere onverlaat dat zien.

Laatste voorbereidingen

Zet op de dag van vertrek op tijd je wekker. Zo voorkom je dat je uit haast dingen gaat vergeten. Heb je de stekker uit alle elektrische apparaten getrokken? Zijn alle ramen en deuren gesloten? Staat de verwarming uit? Is het gas afgesloten? Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om deze vragen bij langs te gaan.
Heb je aan alle bovenstaande dingen gedacht? Heel goed, dan kun je met een gerust hart op reis. Omdat je weet dat je alles goed geregeld hebt kun je zorgeloos vakantie vieren. Veel plezier!

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment