Wereldreis voorbereidingen: Wat moet ik zeker niet vergeten?

Wereldreis voorbereidingen: Wat moet ik zeker niet vergeten?

Wauw, gaaf een wereldreis! Er helemaal tussenuit en je laten onderdompelen door nieuwe culturen, landschappen en way of life. Voordat je weg gaat uit Nederland, moet er wel een hoop geregeld worden. Je gaat namelijk voor een lange tijd weg en het is wel zo fijn om al je zaken op orde te hebben als jij het vliegtuig naar de andere kant van de wereld instapt! Omdat sommige dingen snel vergeten worden, heb ik een lijstje opgesteld met to do’s voordat je op wereldreis gaat.

 

#1 Bepaal je budget

Door van te voren je budget te bepalen, kom je niet (of minder) voor onverwachte verassingen te staan. Check van te voren hoeveel een overnachting, een avondmaaltijd en het openbaar vervoer kost. Dit verschilt namelijk ontzettend (denk aan Australië en Vietnam) en het kan zijn dat je je route hierdoor moet aanpassen.

#2 Vaccinaties en medicijnen

Heb je een al een goed idee van de landen die je gaat bezoeken tijdens je wereldreis? Top, dan kun je op de website van de GGD checken welke vaccinaties je nodig hebt voor deze landen. Indien dit veel vaccinaties zijn, is het vaak voordeliger om je verzekering aan te passen. Naast het verzekeren voor infecties is het handig voldoende medicijnen mee te nemen voor je wereldreis. Bestel deze op tijd bij de apotheker.

 

#3 Boek je ticket

Kleine kans dat je dit vergeet, maar doe het vooral op tijd! Door ruim van te voren je vliegticket voor je wereldreis vast te leggen, bespaar je een hoop geld. Het is niet alleen goed voor je portemonnee, als het ticket vaststaat wordt het allemaal een stuk echter en kan de voorpret beginnen!

#4 Backpack kopen

Omdat je tijdens een wereldreis al je hebben en houden meeneemt, is het wel zo fijn om te investeren in een comfortabele backpack. Ieder mens is anders en dus zal iedereen ook een andere backpack prettig vinden. Laat je daarom adviseren in een winkel met een groot assortiment aan backpacks.

 

#5 Visum aanvragen

Vraag op tijd het visum voor je eerste bestemming aan. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je een paar nachten of weken op het vliegveld moet overnachten. Niet echt een fijn begin van je reis.

 

Hoe ga jij goed voorbereid op (wereld)reis? Laat het ons en alle lezers in een reactie weten!

Emma :