Machu Picchu: bucketlist material

Machu Picchu: bucketlist material

Bij een rondreis door Peru staat een trekking of bezoek aan Machu Picchu gegarandeerd op je to do list. Is dit niet geval? Lees dan hier waarom Machu Picchu écht bucketlist material is bij een vakantie in Peru.

 

Macu Picchu: Één van de zeven (nieuwe) wereldwonderen

Samen met de Chineese muur, het Colosseum in Rome, Cristo Rendentor in Rio de Janeiro, Taj Mahal in India, Chichen Itza in Mexico en Petra in Jordanië is Machu Picchu in Peru in 2007 uitgeroepen tot één van de zeven wereldwonderen. Macchu Pichu is de stad van de Inca’s in Peru en er wordt gedacht dat de stad een verblijfplaats was van de koning en andere hooggeplaatsten. Omdat de stad zo ontoegankelijk is, is deze weinig aangetast door de Spanjaarden. Machu Picchu werd ontdekt in 1911 door Hiram Bingham, maar Augusto Berns had de oude stad al zo’n 50 jaar eerder ontdekt.

 

De inca trail naar Machu Picchu

Wil je een bezoek brengen aan Machu Picchu? Dan is het beklimmen van de Inca Trail dé manier om dit te doen. Je kijkt tijdens de trail uit op bergen en de Funerary Rock Hut. De Inca Trail begint in Sacred Valley en via het Andes gebergte trek je naar Machu Picchu. De route duurt drie tot vijf dagen en is zo’n 45 km lang. Een goede conditie is dus niet onbelangrijk tijdens deze trektocht naar Machu Picchu!

Emma :