Op vakantie naar Rio de Janero

Op vakantie naar Rio de Janeiro

Wauw, ga jij op vakantie naar Rio de Janeiro? Dan moet je écht deze bezienswaardigheden bezoeken!

 

1# Copacabana beach 

Misschien wel het beroemdste strand ter wereld. Het strand wordt ook wel de ‘Prinses van de zee’ genoemd en naast zonnen worden er veel evenementen georganiseerd. Op het 4 km lange Copacabana is altijd wel wat te doen.

 

2# Christus de Verlosser

De meeste mensen denken bij Rio de Janero meteen aan dit grote standbeeld van Jezus Christus. Het beeld is 38 meter hoog en staat op de berg Corcovado. Sinds 2007 is het imposante beeld uitgeroepen tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen.

 

3# Suikerbroodberg

Met een kabelbaan van maar liefs 1400 meter is deze 396 meter hoge berg in de baai van Guanabara te bereiken. Voor rots klimmers is dit the place to be aangezien de berg de grootste rots-klimgelegenheid in een stedelijk gebied is.

 

4# De wijk Santa Teresa

Deze wijk is gebouwd rondom het Santa Teresa klooster in Rio de Janeiro. Bezoek hier de gekleurde trappen die de wijk Santa Teresa verbinden met de wijk Lapa. De escadaria Selarón bestaat uit tegeltjes uit verschillende vrolijke kleuren en is ontworpen door Jorge Selarón.

 

5# Lagoa Rodrigo de Freitas

Wateroppervlakte in het zuiden van Rio de Janeiro. Tijdens de Olympische Spelen in 2016 vonden hier de roei- en kanowedstrijden plaats. Voor een wandeling of fietstocht is de route van 7,5 kilometer rond de watervlakte uitermate geschikt.

Emma :