9x To do in Paramaribo

9x To do in Paramaribo

Ga je binnenkort op vakantie naar Suriname? Dan is de kans groot dat je een bezoekje brengt aan de hoofdstad Paramaribo. Naast Paramaribo, heeft Suriname veel te bieden aan de vakantieganger: wilde jungle, immense bergen, watervallen en een fantastische keuken. Suriname is afgeleid van ‘Surinen’. De Surinen waren een indianenstam en leefde een primitief leven. Naast deze oorspronkelijke bewoners, zijn er nog veel andere bevolkingsgroepen te vinden in Suriname: de Inheemsen, Marrons, Creolen, Hindoestanen en Javanen. Omdat er in Paramaribo ontzettend veel te doen is, hebben we de 9 must see’s en do’s op een rijtje gezet:

Maak kennis met de echte Surinaamse cultuur!

Als je toch in Paramaribo bent, moet je echt een bezoekje brengen aan (een van) onderstaande dingen. Meng je tussen de locals, die zijn zo ontzettend vriendelijk en gastvrij! Wat misschien wel een cultuur-shock kan zijn is dat de werkmentaliteit precies het tegenovergestelde is van hier.

1# De Centrale Markt aan de Waterkant
Op deze markt kun je voor kleinigheidje heerlijk eten op de kop tikken. Struin rond tussen de locals en geniet van de smaakvolle banen en hete pepers.

2# De Waterkant
Nadat je je tas hebt gevuld met goedkope lekkernijen en een Paramaribo biertje, is het aan te raden om ’s avonds te kijken naar de ondergaande zon aan de Waterkant.

3# Surinaams museum in Fort Zeelandia
Kom meer te weten over de Surinaamse geschiedenis waaronder de decembermoorden op de politieke tegenstanders van president Desi Bouterse.

4# Sint Petrus en Paulus kathedraal
Een houten kathedraal in het centrum van Paramaribo. Éen van de grootste houten kerken van Zuid-Amerika en geschilderd in de kleuren geel en grijs.

5# De Palmentuin
Bezoek deze tuin overdag en op feestdagen als er leuke marktkraampjes staan en een vrolijke sfeer hangt.

6# Havana Lounge op donderdagavond
Heb je zin in een avondje uit? Op donderdag avond is de Havana Lounge the place to be voor jongeren! Vanaf het terras van de club kijk je uit op de haven en de Wijdenboschbrug terwijl je geniet van een heerlijk Surinaams drankje.

7# Arya Dewaker tempel
Een grote hindoetempel met invloeden uit Suriname, Spanje en India.

8# Blauwgrond
Ga in deze wijk in Paramaribo op zoek naar het lekkerste Javaans restaurant.

9# De Wijdenboschbrug
Deze brug, door de locals genoemde ‘Bosjebrug’, werd gebouwd door een Nederlands bedrijf. Begeef je naar het hoogste punt en geniet van een fantastisch uitzicht over Paramaribo.

 

Genoeg to do in Paramaribo dus! Heb jij nog een leuke to do die er niet tussen staat? Laat het ons weten, dan voegen we jouw must see in Paramaribo toe aan ons lijstje!

Emma :