Wat te doen in Bogota (Colombia)?

Wat te doen in Bogota (Colombia)?

Bogota is de hoofdstad van Colombia en wordt vaak overgeslagen door vakantiegangers. “Veel te druk”, “Veel vervuiling” en “Veel criminaliteit”, hoor je van iedereen die heeft moeten overwegen om de stad te bezoeken en dit uiteindelijk niet heeft gedaan. Echter heeft elke stad zo zijn negatieve eigenschappen. En net als andere steden is er voor Bogota ook veel positiefs te benoemen. Deze stad overslaan tijdens je vakantie in Colombia zou een grote zonde zijn en wel om deze redenen:

 

1# Het uitzicht op Monserate

Ga met een treintje op weg naar dit hoogste punt van de stad. Vanaf de 3100 meter hoge berg heb je een adembenemend uitzicht op de grote stad Bogota.

Monserate Colombia

 

2# Het historisch centrum La Candelaría

Loop door het oude stadscentrum tussen de pittoreske huisjes en oude kerken.

 

 

3# Botanische tuin

Midden in Bogota bevindt zich een botanische tuin. Indien je een dagje lekker uit wilt rusten, is dit een goede invulling van je dag.

 

 

4# De wijk Usaquén

Vroeger was dit een dorpje buiten de stad, maar tegenwoordig behoort Usaquén tot Bogota. Een échte koloniale wijk met veel restaurantjes, muziek en in het weekend een traditionele, grote markt.

 

 

5# Museo de El Chicó

Dit museum is gevestigd in het landhuis wat ooit van mevrouw Mercedes Sierra de Pérez was. Deze rijke vrouw had een prachtig huis met kunstwerken en veel antiek. Ook de tuinen van het landhuis zijn een aanrader om te bezichtigen.

Cacao Colombia

Leave a Reply

No comments to display
Be the first to comment